Toegankelijkheids verklaring

De Gemeente Hilversum, Stichting Hilversum Marketing en Stichting Hilversummers.nl (hierna de alliantie) vinden het belangrijk dat de website, de geboden mogelijkheden en de informatie, voor iedereen toegankelijk en te gebruiken is. Stichting Hilversummers.nl is een onafhankelijke stichting en daardoor hebben we op dit moment geen wettelijke verplichting op het gebied van toegankelijkheid. We vinden het passen voor Hilversummers.nl om ons uiterste best te doen er voor alle Hilversummers te zijn. Wij doen ons best om een optimale gebruikservaring te bieden. In deze toegankelijkheidsverklaring lichten we toe wat we doen en waar voor ons de uitdagingen liggen.

 

Continue ontwikkeling
600jaarhilversum.nl is een website in ontwikkeling. Dit betekent dat er regelmatig nieuwe mogelijkheden en nieuwe inhoud beschikbaar komt. Ook kan de indeling van pagina’s en de hele website worden aangepast. Een toegankelijkheidstoets is daarom altijd een momentopname. Bij elke nieuwe ontwikkelingen houden we opnieuw rekening met toegankelijkheid.

 

Aandachtspunten bij nieuwe ontwikkelingen
- Zijn de contrast waardes acceptabel
- Is de website met toetsenbord te gebruiken
- Hebben alle files, buttons en foto’s duidelijke alt tekst
- Zijn alle visuele elementen toegelicht met aria code in HTML
- Kunnen geanimeerde elementen gepauzeerd worden
- Is alle informatie die voor een reguliere bezoeker beschikbaar is ook beschikbaar voor een gebruiker met een functiebeperking

 

Website als platform
Op de website 600jaarhilversum.nl is veel informatie afkomstig van gebruikers van deze website. Zij kunnen zonder tussenkomst van de alliantie informatie publiceren. Dit betekent dat we niet kunnen garanderen dat bij alles wordt voldaan aan de uitgangspunten voor toegankelijkheid van de website. We voeren hier geen actieve controle op uit.

 

Bereikbaar en toegankelijk via meerdere kanalen
Hoe goed we ook ons best doen om voor iedereen gemakkelijk in het gebruik te zijn, 600jaarhilversum.nl blijft een website. Daarmee zijn er altijd drempels voor het gebruik. In ons streven om de informatie voor alle Hilversummers toegankelijk te hebben zoeken we continue en actief de samenwerking met andere communicatievormen. Zo werken we op dit moment actief samen met diverse Hilversumse organisaties in de media, cultuur en welzijn om informatie ook via andere kanalen en vormen toegankelijk te maken voor Hilversummers.

 

Help mee
Als je toegankelijkheidsproblemen ervaart of verbeterkansen ziet, laat het ons weten. We ontvangen graag je feedback om de website te verbeteren. Daarnaast faciliteren we ook hulp en ondersteuning indien nodig. In de toekomst hopen we hierbij samen te werken met Bibliotheek Hilversum en Versa Welzijn. Als je vragen hebt over de toegankelijkheid van onze diensten of als je hulp nodig hebt bij het gebruik ervan, neem dan contact met ons op via meedoen@hilversummers.nl. We staan klaar om je te helpen en je ervaring op Hilversummers.nl te verbeteren. Deze toegankelijkheidsverklaring is van toepassing op de website 600JaarHilversum.nl. Deze verklaring is opgesteld om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen voor digitale toegankelijkheid en om ons te helpen bij het waarmaken van onze ambitie om er voor alle Hilversummers te zijn.

Feedback en contactgegevens
We waarderen je feedback als bezoeker van de website met betrekking tot de toegankelijkheid. Als je problemen ondervindt of suggesties hebt voor verbetering, neem dan contact op met:
Stichting Hilversummers.nl
Korte Noorderweg 22, 1221NB Hilversum
meedoen@hilversummers.nl

 

Procedure voor handhaving
Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 12 april 2023 en zal regelmatig worden geëvalueerd en waar nodig worden bijgewerkt. Als je een klacht hebt over de toegankelijkheid van deze website, kan je contact met ons opnemen via bovenstaande contactgegevens. Wij zullen je klacht zo snel mogelijk behandelen en samenwerken om een passende oplossing te vinden.

Deze toegankelijkheidsverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 23 mei 2023.