De Nacht van Hilversum

Schapen, Stoomtram en Schilderen: de geschiedenis van Hilversum in (zes)honderd voorwerpen

De Nacht van Hilversum begint met de opening van de bijzondere tentoonstelling 'Schapen, Stoomtram en Schilderen: de geschiedenis van Hilversum in (zes)honderd voorwerpen' om 19.00 uur in de Gooische Brink. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot juni en daarna

gaan enkele voorwerpen op tournee door Hilversum. Je kunt ook online 600 voorwerpen uit de Hilversumse collectie bekijken op www.collectiehilversum.nl.

Premièrevoorstellingen van ‘Hilversum in zwart-wit’

Om 20:00 uur gaat de film 'Hilversum in zwart-wit' in première in het Filmtheater. En om 21:00 uur wordt de film nogmaals vertoond. Dit is de nieuwe film van stadshistoricus Pieter Hoogenraad en de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk. Tijdens beide voorstellingen zijn de makers aanwezig. Kaarten voor deze vertoning koop je via filmtheaterhilversum.nl

Waylon & Friends

Waylon opent het jubileumweekend 600 jaar Hilversum in Studio 21. De Hilversumse zanger nodigt een aantal van zijn muzikale vrienden uit op het podium. Hij zingt onder andere met Sterre Koning en Simon Roberts. Kijk voor meer informatie op vorstin.nl .

Andere activiteiten

Diverse culturele instelling organiseren gratis activiteiten en blijven ’s avonds open, en ook de diverse horecagelegenheden hebben iets speciaals in petto.

Kans voor ondernemers toevoegen

De Nacht van Hilversum is een mooie kans voor horecaondernemers, musea en andere culturele hotspots. We nodigen alle Hilversummers actief uit om mee te feesten. Een prachtige kans om bij aan te haken want we verwachten veel visite in de stad. Organiseer een bandje, pubquiz, silentdisco, tentoonstelling, speurtocht, you name it. Doe mee, hang de slingers op.